SSL-certificaat online beveiliging (HTTPS)

Maak het verschil!

Een SSL-certificaat kan het verschil maken voor uw website. Zowel overheden als Google streven naar een internet met de beste beveiliging. Ze zetten de eigenaren en ontwikkelaars van websites onder druk om het internet veiliger te maken. SSL-certificaten spelen hierbij een belangrijke rol. Maar is een SSL-certificaat verplicht? In dit artikel leggen we uit wat een SSL-certificaat is, in welk geval het verplicht is en wat de voordelen van SSL-certificaten zijn.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL-certificaat is vereist om de gegevens te versleutelen die worden verzonden tussen een websitebezoeker en de webserver. Als gegevens worden onderschept, is het onleesbaar vanwege de codering. Het certificaat is dus nodig voor een veilige verbinding tussen browser en webserver. U kunt zien of een website is beveiligd met een SSL-certificaat door het hangslot in de adresbalk van uw browser aan te vinken.

Is een SSL certificaat verplicht?

Volgens de EU-richtlijn inzake gegevensbescherming heeft iedereen recht op de bescherming van persoonsgegevens. Bedrijven zijn verplicht om persoonlijke gegevens op een veilige manier op te slaan, te verzenden en te ontvangen. Websites met betalings- en/of inlog modules en zelfs met contactformulieren zijn volgens de Europese wetgeving verplicht om hun websites te beveiligen. De wet vereist geen specifieke technische oplossing, maar het is juridisch gezien niet waarschijnlijk dat u de strijd zult winnen zodra u voor de rechter wordt gedaagd wanneer u geen SSL-certificaat hebt.

Bovendien heeft een SSL-certificaat enkele zeer belangrijke voordelen. Vanzelfsprekend beveiligt een SSL-certificaat informatie voor u en uw bezoekers. Ten tweede toont onderzoek door Comodo aan dat de conversieratio toeneemt met behulp van een SSL-certificaat. De conversieratio van Zamberg.com steeg met 11% en de gemiddelde orderwaarde steeg zelfs met 23% door de installatie van een SSL-certificaat.

Een ander belangrijk voordeel is dat een SSL-certificaat de rangorde in Google sinds augustus 2014 positief beïnvloedt. Op 17 december 2015 maakte Google bekend dat SSL een nog belangrijker factor wordt voor het rangschikken van websites. Maar let op: u moet voldoen aan de criteria die Google heeft gesteld om in aanmerking te komen.

Login pagina of betalingsdiensten? Let op!

Niet alleen de Europese Commissie is van mening dat persoonlijke gegevens goed moeten worden beschermd. Google zet een belangrijke stap voor websites met een inlogpagina of webshops met betalingsservices. Vanaf januari 2017 geeft Chrome 56 waarschuwingsberichten weer zoals ‘Niet veilig’ of ‘Onveilig’ samen met een gevarendriehoek voor onveilige inlog- of betalingspagina’s. Google heeft aangekondigd dat deze waarschuwing regelmatig zal veranderen, vanwege onderzoek waaruit blijkt dat gebruikers een dergelijke waarschuwing negeren als ze te vaak dezelfde waarschuwing zien.

Tot slot

Hopelijk kunt u de vraag beantwoorden: is een SSL-certificaat verplicht? Ben je nog niet overgeschakeld op SSL? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen. Vroeg of laat moeten we allemaal SSL installeren. Vraag uw webontwikkelaar of hosting provider naar de mogelijkheden en bepaal welk type certificaat u nodig hebt. Vergeet niet om uw hosting provider te vragen wat zij hebben gedaan om de snelheid te behouden in combinatie met SSL.

Ben je een klant bij PixelJoy of wil je een klant worden en ben je overtuigd? Vraag dan direct een certificaat aan en wij zorgen ervoor dat deze wordt geïnstalleerd op uw website of webshop.

Start typing and press Enter to search

PixelJoy - Webdesign Haarlem Optimalisatie van Website